Harry Schulting Games 2022 voorbeschouwing

Harry Schulting Games 2022

Na een jaar Harry Schulting Games in een aangepaste vorm vanwege alle Coronamaatregelen, gaan we dit jaar voor weer een normale editie met publiek! De goede sfeer, de prachtige prestaties van atleten en een goede organisatie leidden tot een zeer goede editie in 2021. Dit jaar weer zoals vanouds en we kijken dan ook erg uit naar deze editie van de Harry Schulting Games!

Mooi deelnemersveld op de technische onderdelen en limietpoging op de 3000m

Gaan we spectaculaire tijden zien op het openingsnummer? Bij de vrouwen zijn op de 400 meter de favorieten Hanneke Oosterwegel en Cathelijn Peeters, die dit indoorseizoen liet zien dat zij de 400 meter zonder hordes ook uitstekend beheerst. Bij de mannen krijgt Pim van Bakel tegenstand van Juno Schuwer en August van de Weijer. Op de 3000 meter zien we de Belgische Charlotte Penneman aan de start staan, de nog maar 16-jarige doet een poging om de limiet te halen voor het WKu20. Met 9 man over de 7 meter belooft het verspringen bij de mannen van hoog niveau te worden. Navaro Doulany Aboikonie krijgt tegenstand van Jeff Tesselaar, die in voorbereiding is voor zijn NK-meerkamp volgende week. Ook Sven Jansons en de Jamaicaan Aubrey Allen zijn in staat het Navaro lastig te maken. Bij de vrouwen zien we 5 vrouwen met een PR over de 6 meter. Bij het hinkstapspringen zien we vanuit Italië Costanza Gavioli die met een PR van 13,24 gaat voor de winst, Nederlands indoor recordhoudster Maureen Herremans moest zich helaas afmelden vanwege een blessure. Bij het kogelstoten zien we Matyas Kerekgyarto aan de start staan, met de 6 kilo kogel kwam hij al tot 19,47 en verzekerde hij zichzelf voor het WKu20. Gaat het in Vught nog verder?

Knallende tijden verwacht op de korte horden

Op de 110 meter horden zien we drie man die erg aan elkaar gewaagd zijn. Michael O’Hara uit Jamaica liep eerder dit jaar al 13.52 sec, hij blijft daarmee voor Miguel Perera en Mark Heiden. Bij de vrouwen zien we Jyothi Yarraji uit India die de strijd aan gaat met meerkampster Myke van de Wiel en Eefje Boons. Sep de Jong gaat proberen de limiet van 53.75 te pakken op de ingelaste 400 meter horden race U18. Bij de mannen zal de strijd gaan tussen Martijn Meijer en Jermaine Kleine. De korte sprint verwacht bij zowel de vrouwen als bij de mannen goede tijden. De kanshebsters bij de vrouwen zijn Jamile Samuel en Minke Bisschops, die vorig jaar op de Harry Schulting Games al een limiet pakte. Bij de mannen wordt het veld aangevoerd door de buitenlandse atleten Amlan Borgohain, Samuel Rowe en Aubrey Allen. Riq de Wit en Nsikak Ekpo bieden goede tegenstand.