Topniveau bij de 15e editie van de Harry Schulting Games in Vught!


Met de beste dagprestatie bij de mannen voor Rutger Koppelaar, Nicky van Leuveren en aanstormend talent Sven Jansons kun je zondermeer zeggen dat deze 15e editie uitstekend geslaagd is! Onder goede weersomstandigheden zijn er veel pr’s gesneuveld en zijn de Harry Schulting games perfect verlopen.

 

Beste dagprestatie

Rutger Koppelaar bewees nog maar eens dat hij de limiet gemakkelijk kan springen. Gisteren sprong hij met polsstokhoogspringen namelijk weer 5.55 meter, en dat bleek goed voor de beste dagprestatie. Nicky van Leuveren zat met 52.88 sec. op de 400 meter heel dichtbij de limiet (52.50). Sven Jansons kreeg de eer van aanstormend talent na zijn 7.13 meter bij het verspringen, en daarmee behaalde hij de limiet voor het EK<18!

 

Goede prestaties

Zoals gezegd, onder goede weersomstandigheden sneuvelde er vele pr’s. Zo sprong Tara Yoro naar een afstand van 6.23 meter bij het verspringen, sprong Killiana Heymans naar een hoogte van 4.00 meter bij het polsstokhoogspringen en bij datzelfde onderdeel sprong ook Niels Pittomvils naar een mooie hoogte van 5.20 meter. Erik Cadee wist de discus over de 60 meter te werpen: 60.12. Het speerwerpen werd gewonnen door Mark Jonker met een afstand van 66.01 meter.

 

Spektakel bij de looponderdelen

De looponderdelen, zowel de korte als de lange afstanden, waren uitstekend bezet. Er stonden maar liefst 14 mannen aan de start van de 100 meter met een pr onder de 11 seconden. Uiteindelijk ging Kobe Vleminckx (10.67) er met de winst vandoor bij de mannen en Sacha van Agt bij de vrouwen (11.76). Jochem Dobber ging er met de winst vandoor op de 400 meter in een tijd van 47.65. Amina Maatoug won de 800 meter bij de vrouwen en Jurgen Wielart bij de mannen. De 3.000 meter werd gewonnen door Diane van Es (9.30,50) bij de vrouwen en Niels Blikslager (8.13,75) bij de mannen.

 

Het koningsnummer van de Harry Schulting Games

Als je aan de Harry Schulting Games denkt, denk je vanzelf aan de 400 meter horden, hét nummer van Harry Schulting. Bij de mannen pakte Jesper Arts de overwinning, gevolgd door zijn clubgenoot Martijn Meijer en op de derde plaats Stef van der Schaaf. Bij de vrouwen mocht Maruska Eduarda met de overwinning naar huis. Lisanne Drost werd tweede en de derde plek was voor Eva Nijdam. Op de kortste hordenafstand was Job Beintema gisteren de snelste in 14.07 en bij de vrouwen was dat Eefje Boons in 13.35.

 

Er kan met trots terug gekeken worden op een geslaagde 15e editie van de Harry Schulting Games. We zien jullie graag volgend jaar weer!